Expertspellen

Hier vind je strategische/expertspellen waarbij je toch een beetje je hoofd moet gebruiken. Of je nu houdt van strategische of expertspellen hier vind je een aantal die niet mogen ontbreken in je assortiment.

De variatie is divers, en voor iedereen staat er een leuk expertspel of strategie tussen. Dit zijn spellen waar bijna geen geluksfactor in zit.

Agricola
View More
Agricola

Bij Agricola gaat het om kiezen, kiezen en kiezen. Focus is ook een sleutelwoord. Je hebt echt een strategie nodig om een bepaald doel te halen. Wijk je daar teveel van af en verlies je focus? Dan kan je dat zomaar de overwinning kosten. Een bijzonder groot voordeel aan dit tactische spel is de hoeveelheid variatie die je kunt aanbrengen middels kaarten. Dat houdt het ook voor de lange termijn leuk!

Terra Mystica
View More
Terra Mystica

Je bent wel even bezig met Terra Mystica om alles klaar te zetten, maar als dat is gelukt heb je echt een mooi strategiespel op tafel liggen. Je voert om de beurt een actie uit, maar de acties op het bord zijn beperkt. Welke keuze maak je eerst? Waar ga jij voor om punten scoren? In vergelijking met de andere tactische spellen in dit blog doet Terra Mystica er strategy-wise een schepje bovenop!

Viticulture
View More
Viticulture

Iets wat ik heel erg waardeer aan dit toch wel moeilijke spel, is het thema. Alles rondom de wijnbouw klopt precies. Dat geeft meer sfeer aan het geheel. Dit gecombineerd met een vereiste strategie om het te kunnen winnen, maakt dat Viticulture meer dan verdiend een plekje in dit blog krijgt!

Terraforming Mars
View More
Terraforming Mars

Dit expertspel bestaat o.a. uit kaarten kopen en spelen. Meestal houd ik niet van dit principe, omdat je afhankelijk bent van wat je pakt. Dat is bij Terraforming Mars natuurlijk ook. Maar tóch zijn de kaarten in dit spel met elkaar in balans. Daarnaast gebeurt er van alles op het bord waar wederom beperkte ruimte is. Investeren voor je eigen neus, maar ook keuzes maken in een speelveld vol concurrentie. Dat is Terraforming Mars!

Clans of Caledonia
View More
Clans of Caledonia

Clans of Caledonia is voor mij een strategiespel dat precies goed is. Je hebt een mooi bord, je eigen tableau en wat opties naast het bord. Het is fraai vormgegeven en ondanks zijn strategische aard, is het niet heel moeilijk. Kortom, Clans of Caledonia is een strategiespel dat je relatief snel op tafel zet en speelt!

Scythe
View More
Scythe

Scythe is denk ik het moeilijkste spel in dit blog. Het overgrote voordeel is dat er bijna niets aan toeval wordt overgelaten: slechts de zogenoemde ‘encounter-cards’ zijn het enige waar je geen controle over hebt. Ben je dus bereid de nodige tijd te investeren in het eigen maken van dit spel? Dan zul je verzekerd zijn van een prachtig strategisch spel waar toeval bijna niet aan de orde is!

Ark Nova
View More
Ark Nova

Een uitdagend nieuw bordspel. Bouw jij de beste dierentuin in dit dierrijke spel? Ark Nova is genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs 2022 in de categorie Experts.

Khora 
View More
Khora 

In het oude Griekenland streden de stadstaten (ook wel Polis genoemd) om rijkdom en macht. Ze haalden kracht en hulpmiddelen uit hun Khôra: het omliggende platteland.