The Palaces of Carrara (Second Edition)

The Palaces of Carrara is designed by the formidable duo of Wolfgang Kramer and Michael Kiesling

De Paleizen van Carrara (2e editie) is uitgegeven door Game Brewer. Het is een spel voor twee tot vier personen vanaf 10 jaar. Je bent er ongeveer een uur mee bezig.

Deze editie bevat een basis versie een een gevorderde versie. Deze uitleg gaat alleen over de gevorderde versie van het spel.

In De Paleizen van Carrara ben je de leider van een Italiaanse adellijke familie. Je hebt van de koning de opdracht gekregen om in de steden prachtige gebouwen te bouwen en te versieren.
Lees meer

moeilijkheidsgraad
3.5/5
Spelonderdelen
4/5
Geluksfactor
1.5/5
Eindoordeel
4/5
Nova Luna

Nova Luna is een zeer interessant tegel aanlegspel van Uwe Rosenberg en van de Nederlandse spellenmaker Corné van Moorsel.

In dit spel heb je een maanwiel op tafel waar 11 gekleurde tegels omheen liggen en een leuke kartonnen maan die de aangeeft welke tegel je kan pakken.
Naast het speelbord heb je nog een stapel tegels liggen die je op een bepaald moment mag pakken om het maanwiel weer aan te vullen.
Elke speler heeft een aantal markers (21) in zijn of haar kleur en elke speler legt een marker op het ronde spoor op het maanwiel.
In jouw beurt pak je een tegel van het maanwiel en deze tegel plaats je voor jou op tafel.
Lees meer

moeilijkheidsgraad
1/5
Spelonderdelen
4/5
Geluksfactor
3.5/5
Eindoordeel
3/5