Onze top 10 spellen

Terraforming Mars

Nummer 10 - Terraforming Mars

Terraforming Mars is één van de meest verslavende strategische bordspellen die er zijn! In dit complexe strategiespel werk je eraan om een dorre, levenloze planeet te veranderen in een bloeiende nieuwe wereld die menselijk leven kan ondersteunen.

De Kwakzalvers van Kakelenburg

Nummer 9 - Kwakzalvers van Kakelenburg

Dit meest verkochte bord­spel hoort nog steeds bij de leukste spellen van dit moment. De mening van de jury: een erg leuk spel dat eindeloos kan worden gespeeld. Maak zelf een tover­drank, maar voeg niet te veel ingrediënten toe want door de knal­erwten kan de drank ontploffen.

Everdell

Nummer 8 - Everdell

Everdell is een prachtig vormgegeven nieuw bordspel, dat zeker in deze bordspellen top 10 thuishoort. Een zogeheten bouw- en worker placement spel. In de lieflijke vallei Everdell vind je een beschaving van boswezens. Deze beschaving groeit en bloeit. Zal de zon het helderste schijnen in jouw stad voordat de winter komt? Everdell is een dynamisch bouw- en worker placementspel; leuk voor families en veelspelers!

Ticket to Ride

Nummer 7 - Ticket to Ride

De nieuwste editie van Ticket to Ride is: Amsterdam! Met het Ticket to Ride Europe bord­spel reis je per trein over het hele continent. Waag je een reis door de donkere tunnels in Zwitser­land of aan boord van een veer­boot op de Zwarte Zee? Bouw schitterende trein­stations in de grote hoofd­steden van oude wereldrijken.

bantmrtm

Nummer 6 - Wingspan

Een vogel­­spel vol tactiek en spanning Als vogel­liefhebber probeer je de beste leef­omstandig­­heden voor de vogels in je opvang­centrum te creëren. Elke vogel breidt in één van zijn leef­gebieden een ketting van krachtige combinaties uit. (Genomineerd voor bord­spel van het jaar ’19)

Tiny Towns

Nummer 5 - Tiny Towns

Genomineerd door kenners voor het beste bordspel van het jaar: Tiny Towns. Stadsplanning op een lege bouwkavel moet niet zo moeilijk zijn, toch? Wel als de grondstoffen niet altijd in de gewenste volgorde worden aangeleverd. Wie bouwt de meest welvarende stad of kroeg?

Pandemic

Nummer 4 - Pandemic

In deze tijd kan het bordspel Pandemic natuurlijk niet ontbreken. Eén van de spannendste en beste bord­spellen van ’20 en nu weer extra populair. De wereld wordt bedreigd door dodelijke ziekten en jij en je team moeten samen­werken om de wereld van haar onder­gang te redden.

Cascadia

Nummer 3 - Cascadia

Betere propaganda voor een onbekend natuurgebied dan het bordspel Cascadia bestaat er niet: zo lieflijk en zo slim zit dit legspel in elkaar. Op tafel groeien wildernisjes om te koesteren. Cascadia is half puzzel en half spel: elkaar écht de loef afsteken kan niet. En dat hoeft ook niet. Zelfs als je niet wint, ligt er aan het eind van een potje Cascadia een prachtig natuurgebied. Het is hetzelfde genot dat blijft hangen na Carcassonne, oermoeder van het tegelspel: hier is iets ontstaan.

De verdwenen ruïnes van Arnak

Nummer 2 - De verdwenen ruïnes van Arnak

Wie Catan is ontgroeid kan een nieuw bordspeleiland veroveren: Arnak. Het tropische Arnak herbergt schatten van een lang verloren beschaving. Onweerstaanbaar voor archeologen en avonturiers en ideaal voor een wedstrijdje schatgraven. De aantrekkingskracht van bordspel Verdwenen ruïnes van Arnak zit in de dynamische wisselwerking van kaarten en acties. Wat meehelpt is dat Arnak een enorme blikvanger is op tafel. Het spelbord is reuze groot en het eiland prachtig geïllustreerd.

Ark Nova

Nummer 1 - Ark Nova

Het strategische bordspel Ark Nova laat je verschillende dierenverblijven bouwen, waar je dieren in kunt houden, en laat je speciale natuurbeschermingsprojecten ondersteunen over de hele wereld. Je kan specialisten en unieke gebouwen inzetten om je doelstellingen behalen. Wie de beste en meest succesvolle dierentuin heeft gebouwd, is natuurlijk de winnaar! Dit tactische spel is geschikt vanaf 12+ jaar en kan met maximaal vier spelers gespeeld worden.